Shopping cart

SSS

Sıkça Sorulan Sorular

Tüm yapılan detaylı muayeneler sonucunda, sunucu hiçbir şekilde lazer tedavisi yapmayacağımız hasta grubu on sekiz yaşından küçük olan hastalar, keratokonuz hastaları, kataraktlı olan hastalar, göz arkasında retinasında problemlere olan hastalar, üveit gibi göz içindeki inflamasyon olan hastalar; bu grup hastalarda özellikle lazer yapmaktan kaçınırız. Hastalarımızın göz kuruluğu varsa, belli lazer yöntemlerini seçerken diğer yöntemleri bu göz kurulu olan hastalarımızla hiçbir şekilde tercih etmiyoruz. Sonuç olarak, hastalarımızda yapacağımız lazer yöntemini belirlerken göz numaraları, gözün yapısı, kornea'nın yapısı, kornea'nın inceliği ve eşlik eden diğer hastalıkların olması bizim için önemlidir.

LASIK yönteminde iyileşme hızlı olmasına rağmen, flap ile ilgili ufak tefek komplikasyonlar olabilir ve hatta lazer işlemi iki farklı aletle yapıldığı için daha uzun sürmektedir. No-touch lazerde ise lazer daha kısa sürer ama iyileşmek için dört günlük bir iyileşme süresine ihtiyacımız vardır. Bu dört günde hastalarımız yanma, batma, sulanma ve ışıktan rahatsız olma gibi hisleri hissedebilirler. Bazılarında bu daha yoğun olurken bazılarında daha az olabilir. Numaraları için yaptığımız lazerde pek çok yöntemimiz vardır ama bu lazer yöntemlerini hangisini kullanacağımıza hastalarımızın beklentileri, yaşam tarzları, göz numaraları ve gözlerinin yapısına göre karar veriyoruz.

Hastalarımızdaki yapacağımız lazer işlemlerini detaylı muayeneler sonucunda, hastalarımızın yaptığı iş, meslekleri ve beklentilerine göre karar veriyoruz. Burada en doğru kararı hastamızla birlikte konuşarak göz doktorumuzun tavsiyelerine uyarak yapılacağını da bilmemiz size fayda vardır.

No-touch lazer işleminden sonra iyileşme ilk dört beş günde tamamlandığı için, hastalarımız bu süre sonunda duşlarını alabilirler, kontak lens çıkarıldıktan sonra yaklaşık bir hafta sonrasında havuza, denize girebilirler ve herhangi bir spor faaliyetleri yapıyorlarsa çok rahatlıkla yapabilirler.

Sonuç olarak, göz numaraları için yaptığınız pek çok çeşit lazerlerimiz vardır.

Lazer tipleri; kornea'nın sadece yüzeyine yaptığımız lazerler olabildiği gibi, kornea'nın daha derin tabakalarına yaptığımız lazerler de vardır. Kornea'nın yüzeyine yaptığımız lazerler için de, en bilineni no touch lazer dediğimiz lazerdir. Bu lazer işleminde yaptığımız şey şudur; göz kapaklarını açarız, lazer sistemi kornea üzerinde fazlalık dokuları buharlaştırır ve böylece hastanız göz numaralarından kurtulmuş olur. Daha sonrasında göz üzerine kontak lens takarız özel bir gözlüğümüz vardır ve dört gün sonrasında bu gözlüğü çıkartırız. Diğer bir yöntem lasik yöntemidir burada, yine göz kapaklarını açarız, göze bir vakum halkası yerleştiririz, özel bir lazer sistemiyle kornea'da iki yüz yetmiş derece kesi oluştururuz, ince bir zar tabakası kaldırırız yani soğan zarı gibi bir zar tabakası kaldırırız, altına lazer yaparız, daha sonrasında bu zar tabakasını gözüm üstüne kapatırız kontak lens takarız, ertesi gün kontak lensi çıkartırız tüm lazerlerin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Örneğin, no touch lazerin avantajları nelerdir, lazerin kısa sürmesi sadece bir tane alet kullanılarak lazerin yapılması komplikasyon oranının az olması kuru göze yol açma ihtimalinin daha az olması. Lasikin avantajları nelerdir? Lasik yönteminde de yaptıktan sonra ertesi gün hastalarımız daha iyi görürler. Ama tüm lazerlerde bir ay sonrasında genellikle görmek etkinlikleri hepsinde eşittir. Lasik yönteminde iyileşme hızlı olmasına rağmen fileple ilgili ufak tefek komplikasyonlar olabilir ve hatta lazer işlemi iki farklı aletle yapıldığı için daha uzun sürmektedir.

No touch lazerde ise lazer daha kısa sürer ama iyileşmek için dört günlük bir iyileşme süresine ihtiyacımız vardı bu dört günde hastalarımız yanma batma sulanma ve ışıktan rahatsız olma gibi hisleri hissedebilirler bazılarında bu daha yoğun olurken bazılarında daha az olabilir numaraları için yaptığımız lazerde pek çok yöntemimiz vardır ama bu lazer yöntemlerini hangisini kullanacağımıza hastalarımızın beklentileri yaşam tarzları göz numaraları ve gözlerinin yapısına göre karar veriyoruz hastalarımızdaki yapacağımız lazer işlemlerini detaylı muayeneler sonucunda hastalarımızın yaptığı iş meslekleri ve beklentilerine göre karar veriyoruz. Burada en doğru kararı hastamızla birlikte konuşarak göz doktorumuzun tavsiyelerine uyarak yapılacağını da bilmemiz size fayda vardır no touch lazer işleminden sonra iyileşme ilk dört beş günde tamamlandığı için hastalarımız bu süre sonunda duşlarını alabilirler kontak lans çıkarıldıktan sonra yaklaşık bir hafta sonrasında havuza denize girebilirler ve herhangi bir süper faaliyetleri yapıyorlarsa çok rahatlıkla yapabilirler sonuç olarak göz numaraları için yaptığınız pek çok çeşit lazerlerimiz vardır

Öncelikli olarak hastalarımız, böyle bir tedaviye ihtiyaç duyduklarında bize başvururlar. Öncelikle baktığımız şey hastalarımızın yaşıdır.

Hastalarımızın yaşının mutlaka on sekizi geçmiş olması gerekir. İkinci önemli aradığımız şey ise, göz numaralarının durmuş olması gerekir çünkü yaptığımız lazer işlemiyle onların göz numaralarını düşürmek istiyoruz.

Dolayısıyla ilerleyen bir göz numarası olan kişide lazer yapmanın o kişiye istediğimiz amaca ulaştırmayı sağlamaz. Dolayısıyla göz numarasını ilerlemeye devam eden kişilerde eğer biz lazer yaparsak istediğimiz amaca ulaşamayacağız. Öncelikle olarak biz hastalarımızın görme düzeylerine bakarız, daha sonrasında gözün biyomikroskop dediğimiz muayene yöntemiyle detay şekilde muayene ederiz.

Daha sonrasında gözüm lazer uygun olup olmadığını belirlemek için özel testlerimiz vardır bu teste konya topografisi deriz. Konya topografisini de yaptığımız şey şudur: lazeri gözün ön tarafında olan kornea tabakasına yapmaktayız. Bu kornea tabakası gözün saydam tabakası. Kornea tomografisiyle bu kornea tabakasının hem ön yüzünü hem de arka yüzünün tüm özelliklerini ortaya koyarız. Hastamızdaki lazer tedavisinin çeşidini belirlerken baktığımız şeyler şunlar: kornea'nın genel yapısı, kornea'nın inceliği, gözünün içinde başka bir hastalığın olup olmaması, gözlük numaralarının dereceleri.

Bunlara göre hastalarımızda lazer tipini seçeriz.

Hastalarımızda detaylı göz muayenelerini yaptıktan sonra numaralarını belirliyoruz ve kornea topografisi dediğimiz detaylı analiz yapıyoruz.

Yani kornea topografisi, korneanın ön ve arka yüzündeki tüm detayları bize veriyor ve bu şekilde hastalarımızın lazere uygun olup olmadığını belirliyoruz. Hastalarımıza damla koyarak, göz bebeklerini genişletip, gözlerinin esas numarasını belirlemiş oluyoruz. Tüm bu işlemler sonunda hastamızda hangi lazer işlemini yapacağımızı hastamızla birlikte oturup konuşuyoruz ve ona göre lazer yöntemlerini seçiyoruz. Her lazer yöntemi her hasta için uygun olmayabiliyor. Bunda neler önemli?

Korneanın kalınlığı, gözün yapısı, gözlerin numarası, bunların hepsine birlikte bakıyoruz ve hastamıza detaylı bilgiler veriyoruz. Ayrıca hastalarımızın beklentisi çok önemli, çünkü her lazer sisteminin yapılışı ve iyileşme süresi farklıdır. No touch lazer yapılması çok hızlıyken, Lasik işlemi biraz daha uzun sürer. No touch lazerde sadece tek bir aleti kullanırken, Lasik işleminde iki tane farklı lazer sistemini kullanırız. Bundan dolayı Lasik yaptığımız hastalarda lazer işlemi daha uzun sürer. No touch lazerden sonra dört günlük bir iyileşme süresine ihtiyacımız varken, Lasik işleminde böyle bir iyileşme süresine ihtiyacımız yok. Ama No touch lazerin kısa sürmesi, sadece tek bir aletle yapılması, kendine has avantajlarıdır. Bunun için bazı önemli testlerimiz var fakat her şeyden daha önemlisi hastalarımızın yaşının en az 18 olması lazım ve gözlük numaralarının ilerlemesinin durması lazım.

Eğer gözlük numaraları ilerliyorsa ve yaşları on sekizin altındaysa, bu hastalara hiçbir şekilde lazer tedavisi yapmıyoruz. Lazer tedavisini nereye yapıyoruz? Lazer tedavisini gözümüzün ön tarafında bulunan kornea dediğimiz saydam tabakaya yapıyoruz. Burada yaptığımız işlemler lazer metoduna göre değişmektedir, farklı farklı lazer tipleri vardır.

İşte biz hangi lazer tipini, hangi hastaya uygulayacağımızı detaylı muayenelerden ve testlerden sonra belirliyoruz.

Başka Sorunuz Var mı?